Părinţii elevilor chiulangii, în vizorul poliţiştilor locali

0
824

Părinţii unui număr de 21 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 15, din Galaţi, aflaţi în risc de abandon şcolar, au intrat în atenţia poliţiştilor locali, care conform Legii nr. 1/2011 au fost împuterniciţi de primarul municipiului şi pot aplica sancţiuni părinţilor sau reprezentanţilor legali ai căror copii nu urmează cursurile învăţământului obligatoriu.

Poliţiştii locali s-au deplasat la toate adresele unde locuiesc cei 21 de elevi ce se află în risc de abandon şcolar. Oamenii legii au adus la cunoştinţa părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor, numărul de absenţe cu care sunt înregistraţi aceştia, prevederile Legii nr.1/2011 şi obligaţiile părinţilor/tutorilor. În toate cazurile au fost întocmite procese verbale prin care părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor cu absenţe numeroase şi-au luat angajamentul că minorii vor frecventa orele de curs.

Conform Legii nr.1/2011, sancţiunile aplicate sunt amenzile, care variază între 100 şi 1.000 lei, ori muncă echivalentă în folosul comunităţii, prestată de părinte sau de tutorele legal.

În anul şcolar 2018-2019, Poliţia Locală Galaţi monitorizează un număr de zece şcoli, câte două pentru fiecare secţie de ordine publică.

,,Şi pentru acest an şcolar, în baza unui plan ferm de măsuri – „Siguranţa în şcoli 2018 – 2019”, poliţiştii locali vor acţiona, conform competenţelor date de legislaţia în vigoare, pentru limitarea abandonului şcolar, acţionând totodată pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ. Pentru a evita producerea unor incidente, Poliţia Locală Galaţi va lua măsuri ferme pe linie de ordine publică, siguranţă rutieră şi control comerţ”, se spune într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 3 =