Părerile gălăţenilor, cerute pentru modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918

0
1401

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a lansat, astăzi, pe pagina oficială de Facebook, o consultare publică privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene, a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, informează Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi. “Astfel, gălățenii sunt invitați să se pronunțe dacă doresc pe aceste artere ca traficul să fie fluidizat, cu două benzi pe sens, iar în zonele care permit să se realizeze și parcări, sau dacă doresc mai multe locuri de parcare, dar cu unele segmente de drum cu singură bandă pe sens. Votul online este deschis până vineri, 19 iulie, la ora 11.00, iar varianta câștigătoare va fi pusă în aplicare.
”Este important să știm părerea gălățenilor, fiind vorba despre modernizarea a două artere importante ale orașului pentru care am obținut finanțare europeană. Primesc zilnic sute de mesaje de la gălățeni și mereu am în vedere opiniile exprimate. Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate și pentru prima dată când administrația investește pentru înlocuirea liniilor de tramvai și modernizarea căilor de rulare”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați”, transmite sursa citată.
Reamintim, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat, pe 23 aprilie, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru obiectul ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, un proiect major de investiții, a cărui valoare este de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă – 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă – 14.745.746 lei. Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi. Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.  Achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” este încheiată, iar oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + twenty =