Parcul Carol va intra în modernizare

0
550

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea Parcul Carol (fost Parc CFR), după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Astfel, în urma licitației publice, oferta câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea CONSUMCOOP GALATI – FRAGAR TRADING SRL – SUBMIT SRL. Valoarea contractului este  de 6.114.277,9 lei fără TVA, fiind prevăzute 9 luni, dintre care 2 luni sunt pentru proiectare și 7 luni pentru execuția lucrărilor.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări principale: amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale; instalarea de mobilier nou; dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă; realizarea de fântâni arteziene; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lampi LED de mare eficienţă care se vor integra în peisagistica parcului; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; sistem de irigație; montarea unei instalații de supraveghere video.

Pentru punerea în valoare a Parcului Carol, care va deveni un spațiu modern de relaxare și petrecere a timpului liber, Primăria municipiului Galați a obținut finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului este de 9.613.081,87 lei, iar cofinanțarea de la bugetul local este de 192.261,63 lei. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 – Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban – Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =