Parc de aventură modern la vechea uzină de apă! O nouă investiție a Primăriei cu fonduri europene

0
1129

Au început lucrările pentru amenajarea parcului de aventură la fosta uzină de apă a Galațiului. Primăria informează că, în prezent, se derulează lucrări pentru pregătirea terenului și se demolează clădiri dezafectate pentru ca autoritățile să construiască pentru gălățeni un loc modern de relaxare și de petrecere a timpului liber, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro.

La fosta Uzina de apă nr. 1 se vor face o serie de amenajări între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru bicicliști, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciții fizice, tobogan, un amfiteatru etc. Parcul va avea spații verzi, alei, parcări, rețele pentru utilități, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită după 139 de ani de activitate, în anul 2011. Suprafața totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp.

În urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare pentru contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost cea depusă de asocierea SC ISCHIA SRL, SC GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SC SUBMIT SRL, SC MOVILAND MET SRL  și CONSUMCOOP GALATI SOCIETATE COOPERATIVĂ. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata de execuție a lucrărilor care au demarat în luna martie este de 14 luni.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei, din care contribuția de la bugetul local este de 447.665,46 lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =