Până la 18.30, caravana SMURD este în parcarea de la Shopping City

0
545

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns, în această după amiază, în parcarea SHOPPING CITY Galați, unde va fi deschisă publicului până la ora 18.30. Caravana a ajuns la Galați, după ora 13.00, de la Tg. Bujor, unde s-a aflat în prima parte a zilei. În centrul mobil special pregătit pentru public, personalul ISU Galați organizează cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite includ prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Aceasta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Duminică 11 august Caravana SMURD ajunge în Tecuci. Între orele 09.00-17.00, Caravana va fi amplasată în parcarea magazinului „Unirea”, vis-à-vis de restaurantul „Andra”. În luna august, Caravana va ajunge și în Constanța (14-16 august), București (17 -18 august), Prundu Bârgăului (24 august), Beclean (25 august), Pitești (31 august).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =