Până joi inclusiv, cod galben de caniculă

0
662

ANM a emis o atenționare cod galben de caniculă pentru mau multe zone din țară, inclusiv județul Galați, valabilă până joi seară. Astfel, potrivit sursei citate în intervalul  28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.
Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.
Fenomenele vizate sunt disconfort termic accentuat și
caniculă. „În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)”, precizează ANM. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.