Palatul Administrativ va fi renovat prin PNRR

0
513

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Galaţi a fost semnat contractul de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări din cadrul proiectului “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ al judeţului Galați – Corp A”, situat în municipiul Galaţi, strada Domnească nr. 56, județul Galaţi.

Proiectul, derulat de către Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, beneficiazã de finanţare nerambursabilã în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţã(PNRR), Componenta C5 – Valul Renovãrii, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţã energeticã şi rezilienţã în clãdiri publice, Operaţiunea B.2: Renovarea energeticã moderatã sau aprofundatã a clãdirilor publice, titlu apel PNRR/2022/C5/2/B.2.1.b/1, Runda 2 – Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Contractul a fost atribuit Asocierii Euras S.R.L. Satu Mare (lider de asociere) – Procad Business S.R.L. Satu Mare (asociat 1) – Arhing S.R.L. Târgu Mureş (asociat 2) şi are ca obiect proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor din cadrul proiectului  “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ al judeţului Galați – Corp A”.

Prețul contractului este de 13.744.793,24  lei, la această sumă adăugându-se TVA în conformitate cu prevederile legale.

Durata contractului este de 20 de luni, din care 2 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru executare lucrări, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 84 de luni.

Beneficiarul contractului este Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi, iar printre principalele rezultate aşteptate, ca urmare a finalizãrii acestei investiţii, se numãrã economisirea pe termen mediu şi lung a cantitãţii de energie utilizate, reducerea consumului de energie primarã şi a emisiilor de CO2 cu peste 40%, reducerea costurilor cu utilitãţile, precum şi utilizarea de surse regenerabile. De asemenea, conform raportului de audit energetic, în prezent clãdirea este încadratã într-o clasã energeticã inferioarã (clasa B), iar dupã implementarea proiectului nivelul de performanţã energeticã va fi asimilabil indicatorilor de clãdire cu înaltã performanţã energeticã (clasa A).

Toate lucrãrile vor fi executate cu respectarea principiului “Do No Significant Harm“(DNSH), aşa cum este prevãzut în art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care sã faciliteze investiţiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.