Pagube de aproape 140 milioane lei, în agricultură și infrastructură

0
606

Seceta pedologică înregistrată în iarna și primăvara care au trecut a provocat pagube de 138 milioane de lei în județul Galați. La acestea se adaugă alte 1,27 milioane lei – pagube produse de grindina și ploile abundente înregistrate luna trecută în județ.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Direcția Agricolă, seceta pedologică înregistrată în iarna și primăvara trecute a afectat 82% din suprafața agricolă a județului Galați. Din cele 72.499 de hectare cultivate, 59.628 de ha au fost afectate de lipsa apei din sol. Pe tipuri de culturi, cele de orz au fost cele mai afectate, în proporție de 85%, după care urmează cele de grâu-82% grad de afectare. Conform estimărilor făcute în teren, valoarea pagubelor provocate de secetă este de 138 de milioane de lei.

La acestea se adaugă pagube estimate la 1,272 milioane lei, pierderi provocate de furtunile de luna trecută, ploile torențiale căzute în județ provocând viituri pe mai multe pârâuri care au măturat tot în cale. Conform estimărilor efectuate, au fost afectate culturi legumicole din Matca și comunele învecinate, la care se adaugă pagube importante în infrastructura rutieră – circa 18 km de drumuri comunale distruse de furia apelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.