Pacient din Galați confirmat cu infecție cu coronavirus – apel pentru identificarea posibililor contacți

0
944

UPDATE – Având în vedere că pacientul a călătorit, către Galați, cu un microbuz care efectua curse regulate interjudețene București Nord-Galați (curse fără rezervare), autoritățile apelează la cetățeni pentru a identifica toți pasagerii care s-au aflat în cursa cu bărbatul confirmat cu COVID 19. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a lansat următoarea „Solicitare de informare publică:

Având în vedere confirmarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) a bărbatului de 72 de ani din Galați, care este al 13-lea caz pe teritoriul României,
Ținând cont de nevoia de sprijin pentru identificarea rapidă a tuturor persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe Aeroportul Otopeni în data de 29 februarie,
Observând faptul că instituțiile de presă pot oferi un suport real în diseminarea informațiilor necesare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus (COVID-19),
Vă adresăm solicitarea de a susține demersul autorităților în identificarea persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact, prezentând public următorul apel, cât mai des posibil, până la finalul zilei de luni, 9 martie:
*„Sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galați, folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord).
Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab.
Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați
Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri”
Știrea inițială:

Cel de-al 13-lea caz de coronavirus din România a fost confirmat, în această seară, fiind vorba despre un bărbat de 72 de ani, din Galați. Acesta s-a întors în România, din Lombardia, pe 29 februarie,  fiind plecat în străinătate, se pare, pentru investigații medicale legate de o afecțiune cronică de care suferă. Din momentul în care bărbatul a ajuns în aeroportul Otopeni și pînă a ajuns la Galați, acesta a foslosit cel puțin un mijloc de transport în comun, respectiv un microbuz de la o firmă care efectează în mod regulat curse Otopeni-Galați și care a transportat în acea cursă în jur de 10 persoane. Totuși, există posibilitatea ca bărbatul să fi folosit și un alt mijloc de transport în comun, de la Otopeni până la Gara de N, de unde a luat microbuzul.

Datele oficiale comunicate de autorități arată doar că pacientul s-a aflat în autoizolare, la domiciliu, alimentele și celelalte lucruri necesare fiindu-i aduse de un prieten, care, cel mai probabil, urmează să fie pus în autoizolare și testat pentru COVID 19. Cât privește starea de sănătate a pacientului, vineri seara, când a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase, bărbatul avea hipertensiune, disfagie, tuse seacă și febră, însă starea sa de sănătate s-a ameliorat în cursul zilei de sâmbătă.

După ora 22.00, bărbatul a fost preluat de la Spitalul de Boli Infecțioase, cu o autospecială transport pacienți a ISU, fiind transportată către Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balş din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.