Ora Pământului 2018 – Se sting luminile în Parcul Eminescu

0
1629

Lumina în Parcul Eminescu va fi stinsă, sâmbătă seară, între orele 20,30 și 21,30, Primăria Galați alăturându-se și în acest an celei mai mari manifestări voluntare de mediu – „Ora Pământului”.

„Agenția pentru Protecția Mediului Galați invită Primăria municipiului Galați să participe la cea mai mare manifestare voluntară de mediu denumită ”Ora Pământului” (Earth Hour). Momentul dedicat protejării mediului este programat pentru data de 24 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30. Cu acest prilej, iluminatul public din Parcul Eminescu va fi oprit”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

Lansată în anul 2007 de către World Wide Fund for Nature (WWF) cu un singur eveniment care a avut loc la Sydney, în Australia, ocazie cu care s-a înregistrat participarea a 2,2 milioane de oameni, acţiunea Ora Pământului (Earth Hour) se organizează, în prezent, în numeroase zone de pe glob şi vizează sensibilizarea cu privire la riscurile schimbărilor climatice în contextul în care ultimii trei ani au fost cei mai „fierbinţi” din istoria înregistrărilor meteorologice, informează Agerpres.

În acest an, evenimentul va depăşi tematica încălzirii globale făcând apel la mobilizare pentru conservarea naturii în contextul desfăşurării în această perioadă în Columbia a summitului experţilor Platformei interguvernamentale privind biodiversitatea şi serviciile ecosistemice (IPBES) care trebuie să ofere un diagnostic cu privire la starea faunei, florei şi a solurilor, notează sursa citată.

Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de ţări, în decursul anilor acţiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.