Opt blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene atrase de Primărie. Contractele de lucrări, semnate

0
887

Primăria Galați informează că opt blocuri de locuințe vor intra în modernizare, după ce au fost atrase fonduri europene în cadrul unor proiecte de aproximativ 3,5 milioane de euro și au fost semnate contractele de lucrări.

Contract pentru blocurile E7, E8, C21 și C22 din Țiglina 1

Un proiect vizează creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe E7 / E8 / C21 / C22, str. Regiment 11 Siret, contractul de lucrări care s-a semnat fiind în valoare de 5.951.038,69 lei fără TVA. Ofertantul câștigător este societatea Davide Construct SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Principalele lucrări de intervenție sunt: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat; izolarea planșeului peste subsol; termohidroizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare albă, cu geamuri termoizolante; schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale.

Va crește eficiența energetică a unui număr de 320  de apartamente astfel că, prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică, consumul anual total de energie se va reduce cu aproximativ 53,06%, iar emisia specifica de CO2 se va reduce cu 55,56%.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.760.483,12 lei.

Contract pentru blocurile CD1, CD2, CD3 și CD4 din zona Gării CFR

Celălalt proiect vizează creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe CD1, CD2, CD3 și CD4 de pe strada Alexandru Davila, valoarea contractului de lucrări fiind de  5.892.178,64 lei fără TVA. Ofertantul câștigător este societatea Lemacons SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Proiectul propune lucrări precum: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scărilor și a plăcilor peste subsoluri; termohidroizolarea teraselor;  schimbarea tâmplăriei; înlocuirea învelitorii șarpantelor.

Materialele folosite vor fi: lemn pentru astereala șarpantelor; țiglă metalică pentru realizarea învelitorii șarpantelor; tâmplărie PVC pentacamerală cu geam triplu pentru ferestre și uși; vată minerală bazaltică pentru termoizolarea fațadelor; polistiren extrudat și expandat pentru terase, soclurile fundațiilor și planșeele subsolurilor.

Beneficiarii proiectului sunt 346 de locatari din cele 180 de apartamente, suprafața totală  desfășurată a blocurilor fiind de 13.725 mp.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.120.191,28 lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =