Omagiu pentru eroii care ne-au redat libertatea

0
1218

Memoria eroilor martiri ai Revoluției a fost cinstită, astăzi, de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din 1989 și la Cimitirul Eternitatea, în Careul Eroilor Revoluției.

În ambele locuri, autoritățile locale – prefectul județului Galați, Gabriel Ioan Avrămescu, președintele CJ, Costel Fotea și primarul Ionuț Pucheanu – și autoritățile centrale (secretarul general adjunct al Guvernului, Romulus Iaru), asociații de revoluționari și alte grupări sau ONG-uri au depus coroane și jerbe de flori. De asemenea, la Cimitirul Eternitatea, în Careul Eroilor Revoluției, arhipeiscopul Dunării de Jos, Casian, a oficiat o slujbă de pomenire în memoria eroilor martiri, prezenți la slujbă fiind și rudele gălățenilor care și-au pierdut viața, în urmă cu 30 de ani, în evenimnetele din decembrie 1989.

După slujba de pomenire, arhiepiscopul Dunării de Jos a ținut un scurt discurs în care le-a mulțumit eroilor Revoluției, subliniind că “fără sacrificiul lor nici unul din noi nu am fi fost astăzi, aici. Nici unul!”. După depunerea coroanelor și jerbelor de flori, cei prezenți au asistat la parada Gărzii de Onoare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 17 =