Olimpiada Națională de Limbă Neogreacă, la Galaţi

0
600

În perioada 15-17 aprilie 2022, la Galați, se va desfășura Olimpiada Națională de Limbă Neogreacă (maternă și modernă), organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Galați și Comunitatea Elenă din Galați, eveniment ce reunește 109 elevi din 19 județe ale țării.

Inițiată și organizată de Uniunea Elenă din România (UER) din anul 2002, Olimpiada de limba neogreacă a fost inclusă în Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale finanțate de către Ministerul Educației, începând cu anul școlar 2009 – 2010.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale va avea loc vineri, 15 aprilie 2022, ora 18.00, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, iar proba scrisă este programată pe 16 aprilie, la aceeași unitate de învățământ. Elevii premianți vor fi recompensați duminică, 17 aprilie 2022, ora 9.00, în Sala Amfiteatru a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

Olimpiada, dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, prilejuiește întâlnirea în orașul de la Dunăre a celor mai performanți copii din țară, ocazie de a împărtăși interesul acestora pentru limba, cultura și civilizația neoelenă, în vederea susținerii identității lingvistice și culturale a grecilor de pretutindeni.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =