Ofertă de locuri de muncă în Europa, șoferi de autobuz în Malta, ingineri și operatori în abatoare din Irlanda,

0
1516

Gălățenii care se află în căutarea unui loc de muncă în străinătate își pot încerca șansele printr-o variantă sigură, oficială, aplicând la un astfel de post prin relația dintre AJOFM și EURES – European Employment Services, respectiv Portalul Mobilității Europene pentru Ocuparea Forței de muncă. EURES are în această toamnă oferte de locuri de muncă în Irlanda și Malta. Până pe data de 30 septembrie, se pot depune CV-uri pentru locuri de muncă în Irlanda. Sunt diponibile 2 posturi de ingineri mecanici la o firmă din Mullingar, Irlanda, care se ocupă cu instalarea si asigurarea service-ului pentru uși glisante, rotative și industriale. Salariul brut este 13,50 euro pe oră, contractele fiind încheiate pe o perioadă nedeterminată. Candidații trebuie să vorbească engleza fluent. În ceea ce privește experiența profesională, candidații trebuie să aibă experiență în instalarea ușilor glisante și rotative, să știe să citească desene AutoCad și scheme electrice. Candidații trebuie să dețina permis de conducere.

Tot până pe 30 septembrie, se poate aplica pentru 26 de posturi vacante la o companie de procesare a cărnii de porc din Irlanda. La o fabrică a companiei, din localitatea Westmeath, sunt disponibile 20 posturi de operator procesare carne. Salariul brut este de 9,25 euro pe oră, contractul fiind încheiat pe perioadă nedeterminată. Candidații trebuie să vorbească engleza – nivel mediu și să aibă experiență profesională anterioară ca operator într-o fabrică de procesare a cărnii. La o altă fabrică a aceleiași companii, din Monaghan, Irlanda, sunt disponibile 6 posturi de măcelar, în acest caz salariul brut fiind de 10,50 euro pe oră. Condițiile sunt aceleași, limba engleză – nivel mediu și experiența anterioară ca măcelar.

Până pe 1 noiembrie, tot prin EURES, se pot depune CV-uri pentru 150 de posturi de șoferi de autobuz la firma ”Malta Public Transport”, cu sediul în localitatea Qormi, din Malta. Postul de șofer de autobuz presupune transportul călătorilor conform rutelor planificate în Malta, ajustarea stilului de condus în funcție de trafic și conditiile meteo pentru a se putea asigura fiecare oprire la timpul stabilit, asigurarea siguranței pasagerilor și pentru a se evita accidentele. Conform fișei postului, șoferul se asigură și că pasagerii își compostează biletele de autobuz, se ocupă de colectarea banilor și îndrumarea pasagerilor spre locurile lor. Candidații trebuie să aibă vârsta de peste 21 de ani, să posede permis de conducere categoria D valabil, atestat, adeverință medicală și cazier judiciar fără antecedente penale. O condiție este cunoașterea limbii engleze. Aplicanții pot beneficia de formare suplimentară în anumite domenii.

Salariul este între 4,99 și 6,50 euro pe oră, în functie de vechime, dar sunt plătite și orele suplimentare. Dacă angajatul depașește 48 de ore pe săptămână, poate primi un bonus de 600 euro, în funcție de performanțele realizate. Sărbătorile legale sunt plătite dublu. Durata contractului ese pe termen nedeterminat, cu o perioadă de probă de 6 luni. Programul de lucru este de 40, 48 sau 56 de ore pe săptămână, în funcție de ce preferă angajatul. Alte beneficii acordate sunt asigurarea de sănătate și transport public gratuit pentru angajat și familia acestuia. Compania preia candidatii aleși de la aeroport și îi ajută la obținerea tuturor documentelor necesare. Pentru primele 3 luni compania poate asigura cazare cu un cost de 7 euro/noapte pentru primele 2 săptămâni, după care 10 euro/noapte pentru restul perioadei. În acest preț sunt incluse următoarele: micul dejun, curățenie în camere la 2 zile, servicii de spălătorie o dată pe săptămână, televizor și internet, o cameră comună pentru cină, cu bucătărie și televizor. Este acordat un concediu anual între 24 si 28 zile/an, în funcție de timpul lucrat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.