O nouă grădiniță în locul unei foste case parohiale

0
924

           Primăria municipiului Galați informează că o nouă grădiniță a fost amenajată în cartierul Mazepa, în urma protocolului încheiat cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi”.

Este vorba despre Grădinița nr. 6 care funcționează de puțin timp în fosta casa parohială, unde s-au amenajat patru săli de clasă. În plus s-au realizat branșamentele la rețelele de utilități, circuite funcționale de acces la grupul sanitar prin extinderea imobilului, cu o structură ușoară, realizată în spatele clădirii, constând în culoar de acces și un cabinet medical.

De asemenea, s-a înlocuit tâmplăria interioară și exterioară și s-au realizat reparații la trotuarele din jurul clădirii.

Până de curând această grădiniță, ce numără 50 de copii, a funcționat la parterul unui bloc din apropiere.

Valoarea lucrărilor (proiectare și execuție) pentru amenajarea grădiniței este de 250.000 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor SC Torsen SRL și SC Musar SRL. Fondurile au fost alocate de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați a înființat anul trecut, în urma bunei colaborări cu Arhiepiscopia Dunărea de Jos, în apropierea grădiniței, în același areal, și un centru de permanență pentru servicii medicale. Pentru centrul medical Primăria a alocat suma de 152.012,70 lei cu TVA, lucrările fiind executate de către asocierea firmelor SC Torsen SRL și SC Musar SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.