O nouă dezinsecție aviochimică și la sol în tot orașul

0
2268

Ecosal a început, luni seară, o noua etapă de dezinsecție, comandată de Primărie. Acțiunea ar fi trebuit demarată încă de dimineață, însă vremea urâtă din prima parte a zilei le-a stricat planurile autorităților.

Conform programului anunțat pe site-ul Primăriei, luni și marți Ecosal acționează la sol, în cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Țiglina I și Țiglina II, iar în a treia zi (miercuri), se va face dezinsecție aviochimică. De joi, angajații serviciului public vor lua la pas toate celelalte cartiere ale orașului pentru a acționa, la sol, împotriva țânțarilor și căpușelor.

Potrivit autorităților, substanțele folosite sunt Acqua K Othrine (aerian) și Solfac (terestru), ambele insecticide fiind biodegradabile. Aceste substanțe au efect doar asupra insectelor zburătoare și târâtoare (inclusiv căpușe). Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. Programul poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Vezi aici programul de dezinsecție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.