O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună

0
1160

O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună se va desfășura la Galați grație unui proiect-pilot unic în Europa, inițiat în urmă cu doi ani de organizația Animal Society în parteneriat cu Primăria municipiului Galați. Campania se va desfășura în perioada 22 martie – 9 aprilie 2021, la sediul societății Ecosal din strada Zimbrului nr. 1.

„Galațiul a devenit în ultimii ani un model ce va fi cu siguranță urmat și de alte orașe nu numai din țară, ci și din Europa în ce privește gestionarea problemei animalelor de rasă comună. Acest lucru este posibil mai ales datorită partenerilor noștri de la Animal Society, una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

„Este ultimul an al proiectului pe care l-am început în 2019, cu sprijinul autorităților și alături de comunitatea locală. Sperăm, așadar, că gălățenii vor profita în continuare de campaniile și activitățile pe care le vom derula și în acest an. Comunitatea locală este, de asemenea, invitată să se implice alături de autorități în pregătirea și implementarea planului de soluții umane și eficiente pe care Animal Society l-a propus, astfel încât, la finalizarea acestui proiect, orașul să poată gestiona uman și sustenabil problema înmulțirii necontrolate și a suprapopulației animalelor de rasă comună,” susține Anca Tomescu, președintele Asociației Animal Society.

Pe lângă campania de sterilizare gratuită, echipa Animal Society urmează să desfășoare în Galați mai multe ateliere și activități adresate comunității locale, ce vizează interacțiunea om-animal. Cei implicați în proiect își propun astfel să contribuie la schimbarea atitudinii și a mentalității generale față de câinii și pisicile de rasă comună. Proiectul demarat în 2019 cu sprijinul Primăriei municipiului Galați presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora (derulat în premieră la Galați de către Animal Society și voluntari), precum și programe de informare adresate locuitorilor orașului.

Peste 1.800 de câini au fost sterilizați în cadrul campaniilor derulate până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.