,,O noapte furtunoasă” şi ,,Soacra cu trei nurori”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
898

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ,,O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, regia și scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistență regie: asist.univ.drd. Oana Mogoș. Spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte de la Galați, Clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan, ,,O noapte furtunoasă” este o coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și a avut premiera în ianuarie 2022.

În distribuție, studenții din Anul III al Facultății de Arte, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al aceleiași Facultăți: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

Descriși de îndrumătorii lor ca fiind „o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor”, studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă și principii șubrede.

Spectacolul ,,O noapte furtunoasă” durează 90 de minute.

Duminică, 3 aprilie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ,,Soacra cu trei nurori” după povestea cu același titlu a lui Ion Creangă, adaptarea și regia: Dan Mirea, scenografia: Daniel Divrician, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în iunie 2019.

În distribuție: Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Maranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță) și Lică Dănilă (Popa Leapșă).

Instrumentiști: Tamara Manea, Doru Roşca, Vasile Savin și Ionuț Donose.

Spectacolul este o adaptare a poveștii „Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă, apărută în 1875. Povestea lui Creangă, adaptată pentru scenă și montată cu meșteșug de regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale – „castele” sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească –, precum și conflictul dintre vechi și nou.

Spectacolul durează 105 minute.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Accesul la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se face fără Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID. Purtarea măștii este recomandată. Gradul de ocupare a sălii este de 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.