O femeie cu COVID vindea la tarabă în Micro 19

0
499

Polițiștii locali din cadrul Secției nr. 3, au sancționat-o contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita O.E., în vârstă de 50 ani, din Galați. Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerțului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deși în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu Covid 19 și trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei, acţiunea de mai sus se înscrie în Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, siguranță rutieră și comerț stradal pe perioada instituirii „stării de alertă”, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19, derulat de Poliția Locală Galați.

Astfel, în perioada 29 martie – 04 aprilie 2021, agenții Poliției Locale Galați, în cadrul Planului de măsuri specific, în care sunt angrenate toate structurile operative, au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancțiuni contravenționale, în sumă de peste 70.000 lei.

Tot în vederea combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19, polițiștii locali au întreprins acțiuni specifice pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În cadrul acestor activități, 1.325 de călători au fost avertizați verbal și alti 13 au fost sancționați.

De asemenea, 88 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, au fost verificate de către polițiștii locali.

„Începând cu luna aprilie, Poliția Locală nu se mai află sub conducerea operațională a Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, însă continuă majoritatea activităților pentru prevenirea și combaterea pandemiei ca și în perioada anterioară, ținând cont și de dispozițiile autorității publice locale, în strânsă colaborare și cooperare cu Poliția Națională și Jandarmeria. Asigurăm cetățenii municipiului Galați că toate sesizările, reclamațiile și solicitările venite din partea populației vor fi verificate și soluționate cu prioritate, indiferent de natura acestora, astfel încât să oferim un grad de satisfacție sporit în condițiile stării de alertă și restricțiilor impuse de autorități”, a declarat Petrică Hahui – director general Poliția Locală Galați.

 

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 1 =