O delegație a Universității „Dunărea de Jos” a trecut Prutul

0
906

O delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, condusă de Rectorul Puiu Lucian Georgescu efectuează în perioada 20-21 mai 2021 o vizită oficială în Republica Moldova pentru a reînnoi protocoalele de colaborare cu universitățile de peste Prut și pentru noi colaborări cu instituții de prestigiu.

Timp de două zile, delegația a vizitat Academia de Poliție, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Studii Europene a Moldovei, Universitatea Comercial Cooperatistă și Institutul de Științe ale Educației.

Joi, delegația din Galați a avut o întâlnire oficială cu conducerea Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a Moldovei. Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a arătat interesat de dezvoltarea relațiilor de cooperare între instituția pe care o reprezintă și Academia „Ștefan cel Mare”. Părțile s-au axat pe identificarea domeniilor de colaborare, printre care: schimb de programe de studii, efectuarea schimbului de experiență și bunelor practici în domeniul științelor penale, securitate transfrontalieră, drept internațional etc. Totodată, a fost actualizat și resemnat protocolul de colaborare care își propune dezvoltarea colaborării și consolidării legăturilor în domeniile educației, cercetării și inovării, va viza colaborarea în domeniile pregătirii și perfecționării resurselor umane, cadrelor didactice și cooperarea interinstituțională.

Tot în prima prima zi a vizitei în Republica Moldova, reprezentanții Universității de stat din Galați s-au întâlnit cu conducerea Inspectoratului Național pentru Probațiune a Ministerului Justiției. Aici a fost încheiat acordul trilateral dintre Inspectoratul Național de Probațiune, Facultatea Protecție, Pază și Securitate a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova și Facultatea Transfrontalieră a Universității „Dunărea de Jos” din Galați cu scopul asigurării extinderii cooperării dintre activitatea didactică cu cea practică la nivel interstatal.

Vizita la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a concretizat prin reînnirea acordului dintre cele două instituții de învățământ superior, în special în domeniul cercetării de top și în cel al resurselor umane.

Vizita în Republica Moldova va continua astăzi cu întâlniri ale delegației Universității „Dunărea de Jos” din Galați cu conducerile Universității de Studii Europene a Moldovei, ale Universității Comercial-Cooperatiste și ale Institutului de Științe ale Educației.

Din delegația UDJG mai fac parte prorectorul Dr. Alexandru Nechifor, decanul Facultății Transfrontaliere, Gina Necula și directorul Centrului Lingvistic „Limba Noastră”, Georgiana Ciobotaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.