O ,,amintire” de 600 lei pentru un bătrân care şi-a fotografiat votul la Târgu Bujor

0
944

Un bărbat de 70 ani din Târgu Bujor a fost amendat cu 600 de lei, duminică, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot ca să-l aibă, chipurile, ca amintire.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Galaţi, la secţia de votare nr. 214 din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, preşedintele secţiei a anunţat jandarmul care asigură paza cu privire la faptul că un alegător şi-ar fi fotografiat buletinul de vot.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 70 ani, din localitate, şi-a fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în interiorul cabinei de vot.

Bărbatul a prezentat pe telefonul mobil fotografia buletinului de vot, precizând că a dorit să aibă amintire faptul că a votat.

Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura sancţionării cu amendă contravenţională de 600 lei în baza Legii 115/2015.

Un număr de 6.480 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru alegerea primarului oraşului gălăţean Târgu Bujor.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 4 Târgu Bujor, judecător Diana Mihaela Oancea, pentru alegerile parţiale de astăzi au fost organizate 6 secţii de votare, patru în oraşul Tîrgu Bujor şi câte una în satele arondate Umbrăreşti şi Moscu.

În total, pentru alegerile din această zi au fost distribuite în secţiile de votare 6.698 de buletine de vot şi 30 de ştampile.

Pentru asigurarea pazei şi ordinii publice, în Târgu Bujor, sunt mobilizaţi circa 60 de politişti şi jandarmi.

Alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Tg Bujor au fost organizate după ce această funcţie a rămas vacantă, în urma alegerii ca deputat a primarului ales, Laurenţiu Viorel Gîdei.

Pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor s-au înscris cinci persoane, respectiv, Ion Andone (PSD), actual viceprimar în funcţie, Andra Mihaela Costache (PNL), fost subprefect al judeţului Galaţi, Cătălin Tudose (PMP), Tudorel Avram (AUR) şi Ion Vieru (Pro România).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + two =