Numire la Liberty Steel Galați

0
1361

Grupul LIBERTY Steel a anunțat numirea lui Paramjit Kahlon în funcția de Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat. „Acest rol, nou creat, va reuni toate unitățile LIBERTY cu flux primar de producere a oțelului și cele de minerit integrat într-o structură globală, pentru a crea sinergii și a întări eficiența operațională.
Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanți specialiști din industria siderurgică mondială. El a ocupat funcții de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008 – 2019, inclusiv cea de Director Tehnic, Director de Operațiuni și – mai recent – de Director General pentru Comunitatea Statelor Independente din fostul bloc sovietic (C.S.I.) și Orientul Mijlociu.
Comentând numirea, Sanjeev Gupta, Președintele Executiv, a declarat: „Sunt încântat să anunț numirea lui Paramjit Kahlon în funcția de Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat. Paramjit este unul dintre cei mai buni executivi din lume din industria noastră, a cărui experiență va fi de neprețuit pe măsură ce ne vom pune în aplicare strategia globală, vom genera sinergii în cadrul Grupului și vom atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030.”.
Paramjit va supraveghea toate operațiunile unităților care au fluxuri primare de producere a oțelului și cele miniere integrate din cadrul Grupul LIBERTY Steel de la Galați – România, Ostrava – Republica Cehă, Whyalla și Tahmoor – Australia.
Atenția sa imediată se va îndrepta spre abordarea crizei COVID -19 și apoi spre asigurarea unor operațiuni stabile, pe termen lung, prin investiții în tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi cele privind utilizarea hidrogenului, a fierului redus direct și a cuptoarelor cu descărcare în arc electric.
Paramjit Kahlon, Directorul General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group a declarat: „Sunt extrem de mulțumit și încântat să mă alătur Grupului LIBERTY Steel într-un moment atât de important în dezvoltarea sa ca jucător pe piața globală a oțelului. Aștept cu nerăbdare colaborarea cu Sanjeev și echipa sa în gestionarea actuală a crizei COVID – 19 și începutul “călătoriei” noastre pentru a realiza viziunea unică a LIBERTY Steel Group, de a deveni neutri de carbon până în 2030.”.
Grupul LIBERTY Steel este al 8-lea cel mai mare producător de oțel în afara Chinei, cu o capacitate de 18 milioane de tone de produse din oțel. Are 30.000 de angajați din 10 țări și este organizat în trei divizii: LIBERTY Siderurgie Primară și Minerit Integrat, LIBERTY GREENSTEEL și LIBERTY Steel Synergies.

În aprilie 2020, LIBERTY Steel Group a anunțat constituirea unui Consiliu de Administrație, care include directori executivi și independenți, neexecutivi. La finalul acestui an, Grupul LIBERTY Steel Group va publica primul set consolidat de evidențe contabile pentru anul financiar care se încheie în martie 2020″, transmite sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.