Nume de cod: ”Cocaină în mare”. Doi gălățeni, principalii suspecți în cel mai mare dosar de trafic de droguri din România

0
599
Doi bărbați din Galați au fost arestați preventiv, sub acuzația de trafic internațional de droguri de mare risc. Ei se numără printre principalii inculpați în dosarul “Cocaină în mare”, fiind cărăușii celor 3 tone de cocaină în valoare de 300 milioane de euro, găsite în mare acum 2 ani. Anchetatorii susțin că traficanții de cocaină din Galați ar face parte din “Balkan Cartel” o amplă grupare de trafic de droguri cu ramificații pe tot mapamondul.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Tulcea au pus în aplicare, miercuri, două mandate de arestare preventivă emise în aceeaşi zi de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbaţi din Galaţi implicaţi în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”.
Cei doi, cu vârste de 40 şi 32 de ani, ambii din municipiul Galaţi, au reşedinţe în Spania şi ar fi constituit un grup infracţional format din persoane cu cetăţenii diverse.
„Din cercetări a reieşit că, în anul 2019, cei doi bărbaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu alte persoane de cetăţenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe pieţele din Europa”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Tulcea.
Tribunalul Tulcea a admis, miercuri, propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Claudiu Alexandru şi Iosif Augustin Şugar, ambii cercetaţi pentru infracţiunile de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni grave.
„Ambii bărbaţi au fost depuşi de către poliţişti la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Tulcea, în vederea executării măsurilor preventive”, se mai arată în comunicatul IPJ Tulcea.
La sfârşitul lunii martie a anului 2019, o barcă cu 935,409 kilograme de cocaină, cu o puritate de 90%, a eşuat în apropierea satului Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, din cauza unei furtuni. Transportul de cocaină pe Marea Neagră a fost însă mai mare, astfel că, timp de mai multe zile, de pe litoralul constănțean, populaţia şi poliţiştii au ridicat câteva sute de pachete cu cocaină.
Cei 30 de saci cu cocaină transportaţi de doi cetăţeni sârbi, care au fost prinşi de autorităţi, ar fi provenit din America de Sud, iar valoarea de piaţă a fost estimată la 300 de milioane de euro, sumă care putea fi triplată după combinarea cocainei cu alte substanţe. Dosarul, prezentat în presă sub numele ”Cocaina din Marea Neagră”, în care doi cetăţeni sârbi sunt cercetaţi pentru trafic de cocaină, se află pe rolul Tribunalului Tulcea.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − thirteen =