Numărul persoanelor cu coronavirus a ajuns la 119

0
702

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 a crescut în ultimele 24 de ore de la 101 la 119, dintre care patru persoane au decedat.

Potrivit Prefecturii Galaţi, în carantină instituţionalizată se află 368 de persoane cu trei mai puţine decât la ultima raportare când au fost înregistrate 371 de cazuri.

Starea de sănătate a celor carantinaţi este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi.

În ceea ce priveşte persoanele în autoizolare şi monitorizare la domiciliu, numărul acestora a scăzut cu 1.004 de la 1.838 la 834.

Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare şi sprijin a acestora.

În ultimele 24 de ore, 261 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu şi alte 24 persoane au ieşit din carantină.

Echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali şi militari au verificat în sistem integrat, 862 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 27 de societăţi comerciale.

Au fost aplicate 318 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 954.685 lei, dintre care 311, în valoare de 943.185 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 este de 119, dintre care patru persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie, un bărbat de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie, un bărbat de 82 ani, confirmat pozitiv pe 4 aprilie şi un bărbat de 74 ani, confirmat pozitiv pe 5 aprilie.

Începând de astăzi, 6 aprilie, la Galați, intra în vigoare Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu privire la obligativitatea purtării măștilor sau orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice sau în mijloacele de transport în comun.
Nerespectarea prevederilor legale în acest sens atrage sancțiuni cu amendă de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.
 Purtarea măștii sau orice alt material de protecție care poate împiedica ca particolele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, este o măsură suplimentară care sa vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + two =