Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns în judeţ la 40

0
1063

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu coronavirus de DSP Galaţi a crescut cu 17, de la 338 la 355, în ultimele 24 de ore. Din cele 355 de persoane infectate cu Covid, 132 s-au vindecat şi 40 au decedat, fiind efectuate 2.361 de teste.

Totodată, numărul persoanelor din judeţul Galaţi aflate în carantină instituţionalizată a crescut cu 54, de la 512 la 566, iar starea de sănătate a celor carantinaţi în cele 28 de unităţi de cazare este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi.

Pe de altă parte, numărul persoanelor aflate în autoizolare şi monitorizare la domiciliu a scăzut cu 64, de la 446 la 382, iar situaţia acestora este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare şi sprijin.

În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali şi militari acţionează integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale, fluidizarea traficului rutier şi escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul cu persoane care revin din afara graniţelor ţării.

În context, au fost verificate 231 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, 111 fiind depistate că nu au respectat interdicţia privind deplasarea/libera circulaţie şi sancţionate contravenţional cu suma totală de 228.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.