Nu mai ardeți frunzele sau crengile uscate! Ecosal preia gratuit deșeurile vegetale

0
922

Reprezentanții Ecosal fac apel la gălățeni să nu mai ardă deșeurile vegetale în curțile caselor, în grădinile blocurilor sau în alte locuri publice și îi îndeamnă să solicite serviciului public să ridice crengile și frunzele uscate. Mai ales că pentru persoanele fizice și asociațiile de proprietari, Ecosal nu percepe tarife pentru strângerea și colectarea deșeurilor vegetale!

Ați făcut curățenia de toamnă prin curte și nu știți ce să faceți cu deșeurile vegetale? Pentru  locuitorii din zonele de case, SP Ecosal  colectează deșeurile vegetale separat de restul deșeurilor, în ziua de  colectare a deșeurilor menajere conform graficului de colectare, cu specificația ca deșeurile vegetale să fie puse în saci care să fie legați pentru a evita împrăștierea, iar crengile trebuie să fie ordonat legate, urmând a fi ridicate de la poarta casei. În cazul în care sunt mai multi saci sau crengi uscate, pot apela la numărul de telefon 0236.312.282, de luni până vineri, în intervalul orar 6.00 – 20.00, iar sâmbătă și duminică – între orele 6.00 – 14.00, sau la adresele de e-mail: [email protected][email protected], pentru a solicita încărcarea și  transportul acestora. Și asociațiile de proprietari sau persoanele care au adunat frunzele și deșeurile verzi din grădinile blocurilor pot solicita ridicarea lor la adresele mai sus menționate”, transmit reprezentanții Ecosal.

Persoanele juridice pot transporta singure deșeurile vegetale la Stația de compostare Barboși, iar dacă au nevoie de încărcarea și transportul acestora sunt rugate să contacteze Ecosal, cu precizarea că, în cazul lor, acest serviciu este contra-cost. Important este ca deşeurile să fie adunate într-un loc ușor accesibil pentru a permite accesul utilajelor Ecosal.

Precizăm, cu această ocazie, că deșeurile vegetale sunt prelucrate, urmând procedurile specifice obținerii compostului la Stația de sortare și compostare Barboși. Reamintim  că este interzisă abandonarea, arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public, cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea frunzelor şi a altor resturi vegetale este contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice”, precizează conducerea Ecosal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.