Noutăți privind transportul public în comun

0
1109

Primăria municipiului Galați informează că gălățenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și au abonamente ce expiră în perioada imediat următoare își pot reîncărca, anticipat, noile tipuri de abonamente la cabinele Transurb începând cu data de 29 martie 2021.

Recomandăm pe această cale, pentru evitarea aglomerației, ca persoanele interesate să se prezinte în apropierea termenului de expirare a actualelor abonamente. Cele emise anterior cu termen de valabilitate ce trece de data de 1 aprilie vor fi în mod automat transformate în abonament ”PLUS NOMINAL 1” (călătorii cu durata de 60 de minute, nelimitate, timp de o lună). Abonamentele își păstrează termenul de valabilitate inițial (respectiv, până la data de expirare).

Primăria municipiului Galați a demarat o amplă campanie de informare privind noul sistem de tarifare și de abonamente. Astfel, în aceste zile sunt distribuite materiale informative în cutiile poștale, la cabinele Transurb, dar și direct către cetățeni în stații. Afișe informative sunt și în mijloacele de transport. De asemenea, campania se derulează și în mediul online pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galați.

Reamintim că începând cu data de 1 aprilile, abonamentul pe toate liniile va fi similar celui cu călătoriile nelimitate din prezent și va costa tot 90 de lei. Abonamentul pe o linie care costă 50 de lei va fi înlocuit de cel de 45 de lei sau de 55 de lei, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

Se vor putea face mai multe tipuri de abonamente, după cum urmează:

 

Nr. crt. Tip legitimatie de calatorie Număr călătorii Valoare Valabilitate legitimatie
1. Bilet călătorie cu durată de 60 minute 1 2 60 de minute de la validare
2. ABONAMENTE Plus Nominal 1 nelimitat 90 lei 1 lună
3. Plus Nominal 3 nelimitat 260 lei 3 luni
4. Plus Nominal 6 nelimitat 500 lei 6 luni
5. Basic 25 25 45 lei 1 lună
6. Basic 45 45 55 lei 1 lună
7. Basic 60 60 95 lei 2 luni
8. Basic 135 135 155 lei 3 luni
9. Basic 270 270 300 lei 6 luni
10. Extra 10 19 lei 3 luni

 

PLUS NOMINAL este abonamentul cu număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (netransmisibil) ce poate fi încărcat doar pe card nominal.

BASIC este abonamentul cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (transmisibil, dar în condițiile încărcării pe un card nenominal). Un abonament BASIC încărcat pe un card nominal este permis, dar își pierde caracterul de transmisibilitate, putând fi utilizat doar de titularul cardului.

Toate abonamentele includ card ce are și facilitate de portofel electronic reîncărcabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.