Noul tramvai, în probe! Pentru prima dată după 40 de ani, gălățenii vor circula cu tramvaie noi

0
656
Primul tramvai nou și modern al Galațiului, din ultimii 40 de ani, din seria celor opt produse de Astra Vagoane Călători la comanda municipalității, se află în probe în orașul nostru. Autoritățile testează noul mijloc de transport în comun, primul de acest fel achiziționat de Primărie, care le va asigura gălățenilor confort și siguranță, dincolo de aspectul extrem de plăcut. Tramvaiul a fost testat, astăzi, și de persoane cu dizabilități locomotorii.
Testăm în această perioadă noul tramvai care a ajuns la Galați. Ne asigurăm că semenii noștri nu vor întâmpina probleme pentru călătoriile cu noile tramvaie pe care le-am prevăzut cu podea joasă și rampe de acces. Suntem în continuare deschiși în a găsi împreună soluțiile potrivite pentru persoanele cu dizabilități”, spune primarul Ionuț Pucheanu.
Amintim că noile tramvaie, model ”Autentic”, au fiecare o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.
Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.
Lungimea acestora este de 19 metri, iar lățimea de 2,4 metri.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 11 =