Noul sediu al Primăriei, inaugurat cel târziu de Ziua Marinei

0
1074

Până la finele acestei luni vor fi finalizate lucrările de amenajare a noului sediul al Primăriei, urmând ca mutarea propriu-zisă să fie încheiată până la jumătatea lunii viitoare, a adeclarat, astăzi, în cadrtul unei conferințe de presă, primarul Ionuț Pucheanu. Edilul a adăugat că și Blocul Cristal – clădire aflată în prezent în proprietatea și administrarea Prefecturii – ar putea ajunge în proprietatea Priăriei, până la finele anului, aici urmând să funcționeze fie instituții de stat, ca până acum, fie apartamente să fie transformate în locuințe de serviciu pentru medici, profesori etc.

„Sediul primăriei va fi gata până la sfârşitul acestei luni; din nou nu mai suport nicio amânare, limitele acceptabilităţii mele sau a scuzelor pe care le aud au ajuns la cote care duc spre paroxism(…) Până la sfârşitul lunii lucrarea va fi finalizată, efectiv Primăria cred că se va putea muta pentru ca există procesul acesta uşor mai anevois de a căra dosare, infrastructura, calculatoarele dintr-un sediu în celălalt. Cred ca va dura de la momentul în care cheile vor fi predate beneficiarului cam două săptămani, cred că o inaugurare oficială va fi undeva după data 15 august (…) Nu am dat niciodată termene, întreb şi eu ca omul <<când credeţi că se va finalize>> și mi se transmite un termen; de-acum termenul acela va fi capăt de linie, atât pentru proiect sau pentru unii angajaţi ai Primăriei. Este modul în care lucrurile se vor desfăşura în Primăria Galaţi pentru că altfel văd că nu merge… Dacă nu, există partea legală, există comisia de disciplină, există varii modalităţi prin care cei responsabili de proiectele respective să poată fi traşi la răspundere până a merge până acolo, dacă nu vor înţelege de voie bună să ne strângem mâna amiabil, vom ajunge până la a ne certa”, a declarat Ionuț Pucheanu. Acesta a adăugat că dorește să marcheze inaugurarea noului sediul al Primăriei într-un evenimnet de rang național, la care vor fi invitați toţi care şi-au adus contribuţia la realizarea noii clădiri, inclusiv  fostul edil Marius Stan. „Mi se pare o chestiune de bun simţ ca toţi cei care şi-au adus aportul asupra unor proiecte care sunt benefice să îşi ia partea de lauri care li se cuvin”, a mai spus Ionuţ Pucheanu. Acesta s-a referit și la posibilitatea preluării în administrarea și proprietatea Primăriei a Blocului Cristal – clădire aflată acum în administrarea Prefecturii Galați și în apartamentele căreia își desfășoară activitatea zeci de instituții publice și ONG-uri.

“Am primit din partea Prefecturii o scrisoare de intenție prin care Blocul Cristal să fie dat în administrarea Primăriei, iar noi am răspuns că am vrea să-l preluăm cu totul, lucru pe care l-am și discutat cu domnul prefect – că ne dorim ca aceasttă clădire să intre în patrimoniul nostru. Domnul prefect ne-a promis că ne va da suportul, așa că urmează  să facem actele pentru a fi transmise Secretariatului General al Guvernului, transmiterea se va face prin Hotărâre de Guvern, astfel încât  până la finele anului să o preluăm”, a spus primarul Ionuț Pucheanu. “Ca destinație, sunt mai mai multe proiecte – Oficiul de Cadastrul urmează să se mute de acolo, căci în august își inagurează sediul la Parcul CFR. Zona aceea de birouri va fi goală și îi  vom găsi alte utilități, dar încă n-am inventariat câte entități își desfășoară activitatea acolo. Dacă ne va rămâne acest spațiu,  am putea ca apartamentele care rămân libere să fie transformate în apartamente de serviciu nu pentru angajații Primăriei ci, în baza acordurilor cu Inspectoratul Școlar, cu DSP, cu celelalte institții, inclusiv Universitatea, să poată fi atribuite aceste apartamente specialiștilor – părerea mea este că în centru ar trebui să mai stea și oameni de vază”, a adăugat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.