Noul coronavirus a ajuns şi într-un centru de bătrâni al Primăriei, în ciuda tuturor măsurilor de protejare a vârstnicilor

0
2809

Noul coronavirus a ajuns și la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Spiridon”, de pe strada Domnească, din subordinea Primăriei, în ciuda tuturor măsurilor luate de autorități pentru a-i proteja pe bătrâni.

”Deși s-au luat măsuri de protejare a părinților și bunicilor aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Spiridon”, acest dușman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns și aici. Și asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistență medicală și nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriți.

Din nefericire, trebuie să anunț faptul că doi bătrâni și doi angajați au fost confirmați cu noul coronavirus și sunt spitalizați. Toți ceilalți, vârstnici și angajați, sunt acum în carantină”, anunță primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Edilul solicită Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât și persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situația să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat.

”Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunț pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil pentru părinții și bunicii noștri”, spune edilul.

Imediat s-au aplicate măsurile de carantinare pentru toți cei 139 de beneficiari și cei 67 de angajați ai căminului.

La cererea primarului Ionuț Pucheanu, toți beneficiarii și angajații vor fi testați!

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 3 =