Noul Centru de Medicină Dentară Socială, primul din ţară, a devenit funcţional

0
4136

Noul Centru de Medicină Dentară Socială, primul din ţară, a devenit funcţional începând de luni, după ce Primăria Galaţi a virat prima tranşă de 100.000 lei pentru procurarea de materiale dentare iar primii pacienţi de la un centru de bătrâni au trecut pragul clinicii.

,,E pentru prima oară când în România funcţionează o astfel de clinică, cu astfel de servicii, pentru cetăţenii unui oraş. Partea de utilaje a fost pusă la dispoziţie de către universitate, iar partea de consumabile ce ţin de exercitarea actului medical este susţinută de municipalitate. Beneficiază de serviciile centrului bătrânii şi persoanele cu venitul minim pe economie din centrele sociale ale primăriei. Vom aloca pentru materiale dentare aproximativ 150.000 de euro pe an, şi deja am virat o primă tranşă de 100.000 lei”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Peste 20.000 de persoane asistate social şi aflate în evidenţa Primăriei Galaţi pot beneficia serviciile noului Centru de Medicină Dentară Socială, a anunţat iniţiatorul proiectului, doctorul Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi.

,,Conform listei înaintate de municipalitate sunt peste 20.000 de asistaţi sociali începând cu căminele de bătrâni şi terminând cu cei de la cantinele sociale, toţi aflaţi în evidenţele asistenţei sociale din primărie. Pacienţii vor fi livraţi de primărie într-un ritm în care vom cădea de comun acord şi vor beneficia de aceste servicii de medicină dentară. Aici lucrează peste 40 de cadre universitare de la secţia de stomatologie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, 360 de studenţi din anii cinci şi şase şi 20 de rezidenţi de medicină dentară pe diferite specializări. Studenţii şi cadrele didactice vor lucra în cadrul programului de învăţământ, iar rezidenţii în programul lor de pregătire pe o anume specializare”, a spus Nechita.

Investiţia de aproximativ 120.000 de euro aparţine Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi cuprinde 17 scaune stomatologice moderne, denumite UNIT-uri dentare, plus compresor şi sterilizare, la care se adaugă reabilitarea şi amenajarea clădirii.

Centrul de Medicină Dentară Socială Galaţi funcţionează pe baza unei asocieri între Primăria Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos şi Colegiul Medicilor Dentişti Galaţi.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 15 =