Nouă microcentrale de cartier furnizează deja căldură gălățenilor

0
891

Primăria municipiului Galați informează că sunt puse în funcțiune nouă puncte termice transformate în microcentrale de cartier, care furnizează căldură mai multor blocuri și cămine din cartierele Mazepa, Țiglina I, Micro 19, Aurel Vlaicu, Micro 39 și Micro 40, dar și unor instituții publice cu sediul pe strada Domnească.

Este vorba despre SC 16 din Mazepa – care furnizează căldură blocurilor Salcia 1 și Salcia 2, PT 2 și PT 4 din Țiglina I – care furnizează blocurilor I1 și I3, SC 50 din Micro 19 – care furnizează căldură blocului G5, blocului Sănătatea și blocului „60 de apartamente”, PT Liceul Metalurgic din Aurel Vlaicu – care furnizează căldură blocului C, SC 7 din Micro 39 – care furnizează căldură blocului B2 și SC 3 din Micro 40 – care furnizează căldură căminelor Mehid 1 și Teleconstrucția.

De asemenea, sunt puse în funcțiune, mai devreme față de termenul prevăzut în contract (25 decembrie), și două dintre cele patru puncte termice care furnizează agent termic mai multor instituții publice. Este vorba despre PT Cristal – care deservește Instituția Prefectului și blocul Cristal și PT CFR1 – care deservește instituțiile cu sediul în strada Domnească nr. 102, respectiv Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, Serviciul Public Comunitar Permise Conducere și Înmatriculare Auto, Serviciul Poliției Rutiere, Secția 5 Poliție.

”La toate celelalte microcentrale de cartier se lucrează, inclusiv în weekend”, precizează reprezentanții municipalității.

Amintim că Primăria derulează două programe majore pentru încălzirea populației în sezonul rece, întrucât vechiul sistem centralizat de termoficare, ineficient, supradimensionat, învechit, generator de pierderi și mare consumator de resurse de la bugetul local, nu mai poate fi repornit din motive tehnice și economice.

Primul program se referă la ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit cetățenilor cu scopul achiziționării unui sistem alternativ pentru producerea căldurii și apei calde. Până joi, 29 noiembrie 2018, au fost depuse 3.974 de cereri și au fost emise peste 3.500 de dispoziții de plată. Restul dosarelor se află în analiză.

Cel de-al doilea program vizează transformarea unui număr de 24 de puncte termice (PT) și schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier. 20 dintre acestea vor furniza agent termic pentru 6.000 de apartamente din cartierele Centru, Mazepa, Țiglina, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39 și Micro 40, iar patru dintre ele (PT CFR1, PT Cristal, PT Policlinică și PT Plombă) – unor instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.