Nouă localități din județul Galați, apărate de inundații, prin lucrări de regularizare a albiilor râurilor

0
3192
dav

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi informează că a continuat programul de gospodărire a apelor şi în anul 2018 şi a finalizat lucrări de asigurare a secţiunii de scurgere în vederea măririi capacităţii de transport a albiilor minore pe șase cursuri de apă neamenajate din zona administrată de S.G.A. Galaţi, grav afectate de  viiturile din ultimii ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Andreea Poenaru, este vorba despre: râul Corozel, intravilan comuna Drăguşeni; râul Gologanu, intravilan comuna Costache Negri; râul Negrea , intravilan comună Schela; râul Lozova, intravilan comună Schela; râul Chineja, intravilan comuna Băneasa; râul  Zeletin, intravilan com. Podu Turcului, jud. Bacău.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi a mai finalizat alte trei lucrări de întreţinere, pe cursuri de apă amenajate, după cum urmează: râul Suhu, comuna Suhurlui, reamenajarea albiei râului Bârlad, mal stâng, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi și reprofilarea digului malului drept Derivaţie Rateş, comuna Drăgăneşti, judeţul Galaţi.

În prezent, potrivit sursei citate, în curs de execuţie se află încă două lucrări, pe următoarele cursuri de apă: râul Bujoru, intravilan oraş Târgu Bujor; râul Zeletin, com. Glăvăneşti, jud. Bacău. “Lucrările s-au executat cu prioritate în zonele afectate de viiturile produse în ultimii ani, când au fost inundate locuinţe, anexe gospodăreşti, drumuri comunale şi alte obiective socio-economice prin revărsări ale râurilor. Lucrările de mărire a capacităţii de transport a albiilor minore se execută şi în parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale, în baza  unui protocol de colaborare. Programele anuale de gospodărire a apelor sunt concepute pe două direcţii principale: asigurarea funcţionalităţii lucrărilor de apărare din administrare şi menţinerea acestora la capacităţile de proiectare şi creşterea capacităţii de transport a albiilor cursurilor de apă neamenajate în vederea reducerii riscurilor la inundaţii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Andreea Poenaru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.