Noile troleibuze au pornit spre Galați

0
20208

Trei dintre cele 14 troleibuze noi comandate de Primărie au pornit spre Galați, din Cehia, și vor ajunge în orașul nostru săptămâna viitoare. Noile mijloace de transport public în comun, model Skoda Solaris 26Tr, au trecut cu succes toate testele. În următoarea perioadă, Skoda Electric va livra și restul de 11 troleibuze.

Troleibuzele moderne, dotate cu sistem de climatizare (adică, încălzire în perioada sezonului rece şi aer condiţionat pe timp de vară), afişaj frontal tip LED în limba română şi sistem de informare și de numărare a pasagerilor, rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi supraveghere video, vor fi introduse pe trasee, cel mai probabil, la sfârșitul anului, potrivit primarului Ionuț Pucheanu. Au 12 metri lungime, pot atinge 65 de km/h, sunt echipate cu 34 de banchete și pot transporta maximum 102 persoane. Primăria va plăti pentru noile mijloace de transport în comun, piesele de schimb și training, peste 5,5 milioane de euro.

 

Reamintim că municipalitatea va continua să investească în transportul public de persoane. Pe lângă cele 14 troleibuze, autorităților vor mai achiziționa 70 de autobuze (50 medii și 20 mici) și opt tramvaie noi. Toate mijloacele de transport public în comun ale Galațiului vor fi albastre. Primarul Ionuț Pucheanu a declarat, în repetate rânduri, că își dorește o culoare unitară pentru transportul în comun.

Skoda Electric a furnizat troleibuze de acest tip și altor orașe importante din România, dar și din alte țări, precum Timișoara, Baia Mare, Budapesta, Burgas, Varna și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.