Noile troleibuze au intrat, de astăzi, pe trasee. Primarul şi echipa sa au călătorit alături de gălăţeni

0
2199

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, viceprimarul PSD Sorin Enache, city-managerul Marius Humelnicu şi întreaga echipă care s-a ocupat de acest proiect au inaugurat, astăzi, prima cursă cu noile troleibuze.

Nu mică le-a fost mirarea gălăţenilor, obişnuiţi să călătorească doar cu mijloace de transport SH, când, în staţiile în care aşteptau, a oprit un troleibuz 102 nou-nouţ. Iar atunci când au urcat, au dat peste primarul Ionuţ Pucheanu şi l-au salutat. Edilul, dar şi restul oficialilor, îşi cumpăraseră bilete, pe care le-au compostat, încurajând cetăţenii să facă la fel.

Eu am urcat cu dreptul în troleibuz! Sperăm ca într-un an, un an jumătate, să ne putem lăuda la Galaţi cu unul dintre cele mai moderne sisteme de transport în comun pe care România le are. Aşa cum am promis, până de sărbători cele 14 troleibuze intră în uz. Din economiile făcute, vom cumpăra alte trei troleibuze care vor veni anul viitor. Deci vom avea 17 troleibuze noi. Caietul de sarcini pentru achiziţia a opt garnituri de tramvai este trimis deja, spre validare, la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Cele 70 de autobuze pe care le-am promis urmează a fi şi ele achiziţionate. Încercăm să aducem ideea de transport eco la Galaţi, toate vor merge cu GPL sau cu CNG, noul trend european de reducere a poluării la Galaţi”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Printre cele mai importante facilităţi pe care le oferă noile mijloace de transport se numără: podea coborâtă şi trapă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, scaune speciale pentru acestea, aer condiţionat, sistem de încălzire, spaţiu pentru cărucioare şi scaune rulante, panouri de afişaj care îţi arată ruta pe care călătoreşti şi punctul în care te afli, dar şi avertizare sonoră la închiderea uşilor.

Să nu lăsăm bunul simţ în staţie!

Cetăţeanul va juca un rol extrem de important! Noi am înţeles ce trebuie să facem, sper ca şi dumnealor să înţeleagă, să nu lase afară bunul-simţ, atunci când urcă în aceste mijloace noi de transport, pentru că aşa cum le vom păstra, aşa le vom avea pentru o mai lungă perioadă de timp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.