Noile troleibuze ajung luni la Galaţi. Iată când vor intra pe trasee

0
2994

Primele două troleibuze moderne, din cele 14 comandate de municipalitate, vor ajunge, luni, la Galaţi, anunţă Biroul de Presă al Primăriei. „Troleibuzele nu vor intra imediat pe trasee pentru că urmează o etapă firească în care acestea vor fi omologate, apoi vor fi adaptate echipamentele electrice la reţeaua din Galaţi. Tot luni, 6 noiembrie 2017, va sosi şi o echipă de specialişti din Cehia. Aceştia vor testa troleibuzele fără pasageri pe reţeaua locală, pentru a regla parametrii tehnici”, informează autorităţile. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, după finalizarea testelor se va face recepţia şi transferul de proprietate, iar apoi troleibuzele vor intra pe trasee.

Jpeg

Reamintim că, pe data de 16 martie 2017, Primăria Galaţi a semnat contractul cu Skoda Electric pentru achiziţia a 14 troleibuze noi. Valoarea contractului este de 5.567.784,07 euro, preţ care include consumabilele şi piesele de schimb pentru 36 de luni, perioada de garanţie.

Conform calendarului iniţial, termenul de livrare era de 10 luni de la semnarea contractului. La semnarea contractului dl. Karel Majer, membru în consiliul de conducere al Skoda Electric a.s., a promis livrarea tuturor troleibuzelor până de Crăciun. Aşadar, conform calendarului de livrare actualizat furnizat de partenerul ceh, în fiecare săptămână a lunii noiembrie vor sosi loturi a câte trei troleibuze, astfel încât toate cele 14 troleibuze vor ajunge în Galaţi la începutul lunii decembrie”, precizează reprezentanţii Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.