Noi trasee ale mijloacelor de transport începând cu 1 aprilie  

0
2868

Consilierii locali au aprobat, miercuri, 31 martie 2021, noile trasee ale mijloacelor de transport în comun. Modificările au fost realizate respectând dreptul gălățenilor la un serviciu de transport de calitate, dar ținând cont și de o eficientizare a resurselor, fără de care nicio activitate nu poate fi sustenabilă.

Chiar dacă sistemul nou de tarifare permite și alte ajustări de trasee, trebuie să avem în vedere și lucrările ample care se derulează pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Pentru prima dată după zeci de ani axe rutiere importante ale orașului sunt în plină schimbare.

Trasee nou înființate:

Traseul 40: Bariera Traian – Limita municipiului Galaţi (Metro)

Traseul 41: Dimitrie Cantemir –  Capăt Micro 19

Punerea în funcțiune a noului mod de a taxa călătoria, la 60 de minute, precum și necesitatea optimizării rețelei de transport au făcut posibilă înființarea a două trasee, 40 și 41, care să unească două puncte de interes mai îndepărtate (limita municipiului Galați – Metro și Dimitrie Cantemir) de cele mai apropiate terminale ale municipiului de unde pleacă numeroase alte linii de transport cu conectivitate în toate punctele de interes. Practic, călătorii din aceste zone vor beneficia la același cost ca și până acum de un transport la o frecvență de maximum 10, respectiv 6 minute.

Înființarea acestor două noi trasee a permis reducerea lungimii mai multor trasee care ajungeau în aceste zone, cu beneficii fie în ceea ce privește reducerea capacităților alocate, fie în creșterea frecvenței de circulație. Pentru ajungerea la destinația dorită, este permisă schimbarea a două mijloce de transport, lucru acceptat de normativele în vigoare, de bunele practici și, de altfel, des întâlnit în transportul local din toate orașele medii sau mari. Un traseu lung și dedicat nu este un traseu eficient ca frecvență și accesibilitate pentru călători.

Trasee modificate după 1 aprilie:

Traseul 10: Capat M19 – Damen cu trecerea pe tur pe Bdul. Galați – Bdul. Dunarea – str. Incubatorului

Traseul 12: Piața Centrală – Bariera Traian

Traseul 17: Capăt Micro 19 – Bariera Traian

Traseul 27: Capăt Micro 19 – Centru cu intrare din str. Domnească pe str. Gării – str. N. Bălcescu

Traseele 30 şi 31: Capăt Micro 19 – Borcan/Cartier Barboşi trasee unificate alternativ

Traseul 35: Piața Centrală – Bariera Traian

Traseul 38: Cartier Locuințe sociale Micro 17 – Capat Micro 19, dar cu modificarea returului pe acelaşi traseu cu turul

Traseul 102: Capăt Micro 19 – Bariera Traian

Traseul 104: Ţiglina III – Bariera Traian

Modificările celor 10 trasee pot fi încadrate, după motivele care au stat la baza analizei și deciziilor, în 4 categorii:

  1. a) Traseele 10, 12, 17, 27 și 35 au fost scurtate la unul sau ambele capete, dar suplinite de înființarea celor două trasee, 40 și 41. Călătorii acestor trasee le vor găsi cu o frecvență ușor îmbunătățită, iar conectivitatea cu traseele 40 și 41 va fi una foarte bună datorită frecvenței de 10 și 6 minute ale acestora din urmă;
  2. b) Traseele 30 și 31 își vor păstra itinerariul, dar pentru creșterea eficienței ele se vor uni, păstrând numere diferite, dar mutând ponderea curselor spre Cartierul Barboși, mult mai solicitate, în paralel cu reducerea curselor spre zona Tirighina, la cursele esențiale, dar suficiente pentru nevoia de mobilitate din această zonă;
  3. c) Traseul 38, relativ nou în graficul de transport, va suferi o modificare firească și solicitată de destinatarii săi, respectiv va avea returul pe aceleași străzi cu turul, câștigând în acest fel și la retur obiectivele de interes ale turului și creând astfel premisele câștigării și mai multor călători.
  4. d) Traseele 102 si 104, trasee dedicate troleelor, vor fi prelungite de la Parcul CFR până la Bariera Traian ca urmare a prelungirii și amenajării liniei de contact în acest terminal, creând astfel premisele ajungerii cu aceste 2 trasee într-un punct de interes mult mai solicitat de călători decât Parcul CFR.

Toate celelalte trasee rămân neschimbate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.