După ce, în luna martie, consilierii locali au aprobat o investiție de peste două milioane de euro pentru extinderea și modernizarea compartimentului primiri urgențe a Spitalului pentru Copii, astăzi, Consiliul Local, reunit în ședință extraordinară, a dat undă verde unui nou proiect dedicat unității sanitare, care depășește 14,3 milioane de lei.
La inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi”.
Astfel, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” din Galaţi va dispune de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale și de cabinete modernizate, investiții estimate la 14.391.146,10 de lei.
Proiectul ”Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” presupune realizarea unui nou corp de clădire, amplasat în zona nordică a corpului D existent al spitalului, de care se va lega printr-o pasarelă. Noul corp al spitalului va avea dimensiunile în plan de aproximativ 620 de metri pătrați, iar regimul de înălțime propus este P+1E+Eth. Corpul D va fi, la rândul său, alipit corpului A, în care funcționează în prezent Ambulatoriul spitalului.
„În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spațiilor actuale amplasate la parterul corpului A sunt prevăzute următoarele lucrări: amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienti, langa intrarea in Ambulatoriu; igienizarea cabinetelor și a circulațiilor existente, ceea ce presupune lucrări de arhitectură (reparații locale, refacerea finisajelor de pardoseli și pereți) pentru o suprafață de cca 530 mp.
Pentru Compartimentul de Imagistică se va achiziționa un echipament de rezonanță magnetică (RMN) și un aparat de radiografie digital cu masina automata de developat. Pentru compartimentul de Imunohistochimie este vorba despre: procesator de țesuturi; stație de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanțe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.