Noi încărcătoare solare pentru telefoane, tablete și alte gadgeturi, montate de Primărie în parcurile din oraș

0
990

Municipalitatea continuă să facă pași importanți pentru transformarea Galațiului în SMART CITY. Autoritățile au montat încă trei încărcătoare solare în parcurile intens frecventate de gălățeni. De data aceasta, stâlpii cu panouri solare au fost instalați în Parcul Mihai Eminescu și în Parcul Șahiștilor din cartierul Țiglina I, iar cel de-al treilea va fi la Foișor, pe Faleza Inferioară.

”Suntem tot mai legați de tehnologie. Încă doi stâlpi cu panouri solare pentru încărcarea telefoanelor și a altor gadgeturi au fost instalați în Parcul Mihai Eminescu și în Parcul Șahiștilor din cartierul Țiglina 1, iar cel de-al treilea va fi la Foișor, pe Faleza Inferioară. Noile instalații vor permite și încărcarea laptopurilor sau a trotinetelor, scuterelor și bicicletelor electrice pentru că dispun și de prize exterioare de 230 V. Alte cinci încărcătoare solare sunt deja în Parcul Viva, Grădina Publică, Orășelul Copiilor, zona Romarta și zona Potcoava de Aur”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

Amintim că primele echipamente de acest fel au fost puse la dispoziția gălățenilor în toamna anului trecut. Primul astfel de încărcător solar a fost amplasat, în luna noiembrie, în Parcul Viva, iar alte patru au fost montate în Grădina Publică, Orășelul Copiilor, zona Potcoava de Aur și zona Romarta.

Stâlpii solari sunt independenți de rețeaua electrică, sunt prevăzuți cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire și oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger și sistem de iluminat. Aceștia pot fi echipați opțional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; stație meteo profesională; panouri LED video; routere pentru rețele Wi-Fi în spațiile publice.

Contractul pentru serviciile de furnizare și montare a încărcătoarelor solare, încheiat cu firma Power Pure Energy SRL în urma licitației publice organizate de către Primărie, este în valoare de 49.500 de lei, fără TVA. Conform contractului, serviciile de mentenanță se vor desfășura pentru perioada cât sistemele sunt în garanție și sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.