Noaptea Muzeelor: demonstrații de șlefuire a pietrelor semiprețioase la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
531

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” organizează în data de 13 mai 2023 „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii.
Astfel, muzeul gălățean va fi deschis între orele 20.00 – 00.00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii în acest interval.
Accesul publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe la Poarta Sud (trecere bac), între orele 20.00 – 23.30 (ora la care intră ultimul vizitator). Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului.
Gălăţenii, şi nu numai, amatori de ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: „Pe culmile Carpaților”, „Culoarea în lumea animală”, „Viperele din România”, „Universul mineralelor și cristalelor” și Salonul de minerale, fosile, geme și bijuterii “Feeria Cristalelor” (expoziție cu vânzare). Special pentru acest eveniment, publicul va putea asista la demonstrații de șlefuire a pietrelor semiprețioase, susținută de Teodora Tănase Carmen și Badiu Cătălin, doi gălățeni pasionați de minerale și cristale. Vor fi patru demonstrații de șlefuire, fiecare cu o durată de 15 minute, după următorul program: 20:00, 20:45, 21:30 și 22:15.
De asemenea, la Secția Acvariu, pe lângă expozițiile permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” și „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”, vizitatorii sunt așteptați să descopere zona interactivă din acest sector, în care este montat un ecran multitouch de mari dimensiuni, intitulată “Viața din Marea Neagră”, unde se poate interacționa virtual cu specii acvatice din Marea Neagră.
Observatorul astronomic aşteaptă publicul pe Terasa de observaţii astronomice, între orele 21.00 – 00.00 (ultimul vizitator intră la 23.30), unde sunt pregătite toate instrumentele specifice pentru observaţiile astronomice de noapte. În caz de vreme rea (nori, ploaie), observațiile astronomice vor fi anulate.
„Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.