Noaptea în Bibliotecă, la Galați

0
373

            Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” îi invită pe gălățeni să își petreacă seara de sâmbătă la bibliotecă! Pe data de 1 octombrie, la sediul central, în intervalul orar 17.00 – 1.00, va avea loc o nouă ediție a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, manifestare care, în ultimii ani, s-a bucurat de un real succes și a atras numeroși gălățeni.

Și de această dată, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, alături de Consiliul Județean și partenerii săi, a pregătit un program bogat, antrenant, pentru toate gusturile și toate categoriile de public: muzică, dans, lansări de carte, atelier de tir cu arcul – cu războinici ai Antichității și torțe, întâlniri cu scriitori, vânătoare de comori, carnavalul personajelor literare – paradă de costume, gala voluntarilor, expoziții, dar nu numai.

Copiii se vor bucura și în acest an de o atenție specială, fiindu-le dedicate câteva ore pline de activități distractive, de la ateliere de lectură, dansuri și muzică în aer liber la concurs de tras cu arcul și căutări de comori.

În cadrul evenimentului, Biblioteca va lansa, în premieră, Clubul Seniorilor, care se va desfășura de două ori pe lună și le va oferi bunicilor, în special, ocazia să socializeze, să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut, relaxant și să participe la activități diverse.

Doina Ruști și Editura Litera revin la Galați, astfel că cititorii se vor putea întâlni cu îndrăgita scriitoare de la ora 19.00, în grădina Bibliotecii, la lansarea cărții sale „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot”. Doina Ruști va fi însoțită, la Galați, de scriitorul Florin Spătaru, care își va prezenta cartea „Greier de topaz”. La întâlnire va fi prezent și scriitorul gălățean Andrei Velea, căruia Editura Litera îi va publica, în curând, romanul „a.normal”. Invitat special al întâlnirii – scriitoarea Cătălina Steriu.

Și Valentin Ajder și Editura Eikon revin la Galați. De la ora 21.00, în Sala „Mihai Eminescu”, directorul editurii și invitații săi surpriză vor prezenta noile apariții editoriale și vor dialoga cu gălățenii iubitori de cultură și literatură.

Parteneri ai evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”: Asociația Prietenie și Integrare, Asociația Salvați Copiii, Editura Litera, Editura Eikon , Școala de muzică „Andante Art Center”, Clubul Sportiv Sakura Kiai, Asociația Culturală Tomis, filiala Galați, Asociația Kavalkada, Școala de dans Just Ellite Dance, Clubul „Meb Artistic School”.

Și în acest an, evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” s-a alăturat Campaniei tradiționale de activare nocturnă a bibliotecilor „Nocturna Bibliotecilor 2022”, inițiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 3 =