Noapte albă pentru 100 de pompieri şi alți voluntari

0
1586
De mai bine de 12 ore, circa 100 de pompieri şi civili acționează pentru stingerea focului izbucnit ieri după amiază la o hală, amplasată în Bariera Traian. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, maior Eugen Chiriță, după atâtea ore de efort, pompierii au reuşit să localizeze incendiul, nemaifiind pericol de extindere la alte proprietăți din zonă.  Intervenția pompierilor ieri după amiază dar şi în timpul nopții a fost deosebit de anevoioasă din cauză că în hală se aflau multe materiale inflamabile -plastic, carton, materiale textile şi ulei industrial – care au ars violent, degajând şi  un fum dens.
Pentru evitarea extinderii focului la agenții economici din apropiere – restaurantul Imperial House, două service-uri auto, o unitate de fabricare a geamurilor terrmopan – acționează de ieri după amiază circa 100 de pompieri ISU, pompieri ai combinatului ArcelorMittal şi lucrători ai operatorului regional Apă Canal. În afară de pompierii ISU Galați, care au 10 autospeciale, în zonă acționează şi 15 pompieri cu trei autospeciale de la ISU Brăila şi un echipaj  cu o  autospecială cu scară, de la ISU Vrancea. Preventiv, agenții economici din zonă au evacuat utilajele ce ar putea fi afectate dacă focul se va extinde, însă pompierii fac eforturi ca acest lucru să nu se întâmple.
În plus, doar traficul rutier greu s-a reluat la ieşirea din municipiul Galați, pe prelungirea străzii Traian către DN 26, acolo unde se acționează la stingerea incendiului.  Maşinile de mare tonaj trec uşor, peste un dispozitiv menit să nu sugrume furtunurile pompierilor, aflate pe partea cealaltă de stradă, acolo unde se află hidranții. Pentru ieşirea din oraş, către DN 26,  a autovehiculelor mici există o rută ocolitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.