Nici copiii de la Infecțioase nu au coronavirus!

0
885

Potrivit buletinelor de analize medicale primite de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, cei doi copii, de 5 și, respectiv, 3 ani, nu sunt infectați cu coronavirus. Astfel, toate cele cinci persoane (doi bărbați, o femeie și cei doi copii) care au fost internate, săptămâna trecută, la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați sunt în afara suspiciunii de COVID-19. Potrivit procedurilor, ei vor rămâne, internați, sub tratament, până vor devebi asimptomatici, după care se vor repeta testele, iar în cazul în care acestea sunt din nou negative, vor fi trimiși acasă. Totodată, persoanele care se aflau în autoizolare vor continua această măsură până la împlinirea celor 14 zile de la momentul ajungerii în țară.

În prezent,  la nivelul judeţului Galaţi sunt 429 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 4 persoane în carantină, într-un spaţiu special amenajat de autorităţi. Autoritățile au început controale tematice în scopul verificării respectării măsurilor de prevenție legate de preîntâmpinarea răspândirii infecțiilor respiratorii. Astfel, ieri, 40 de persoane care se află în autoizolare în 10 domicilii, în Galaţi, au fost verificate de polițiști și medici de la DSP, controalele făcându-se prin sondaj. Din fericire, toate persoanele verificate au înțeles importanța autoizolării, respectând interdicția de a ieși din casă, timp de 14 zile de la momentul revenirii în țară dintr-un alt stat în care s-a confirmat prezența coronavirusului. Verificările continuă și astăzi, la alte 10 domicilii.

Totodată, astăzi, DSP Galați a aplicat deja o amendă de 2000 de lei unui supermaket pentru că aici nu erau asigurate materiale de curățenie, substanțe dezinfectante și nici săpun sau dispensere la toalete. Verificările DSP Galați vizează unitățile mari cu aglomerări urbane (de tip supermaket, hipermaket etc) dar și instituțiile publice cu program de lucru cu publicul. Aceste unități sunt obligate, conform legislației în vigoare, să asigure în permanență material de curățenie, de dezinfecție dar și dispenser cu săpun la toalete, însă în contextul actual, de circulație accentuată a virusurilor de tip gripal, a infecțiilor respiratorii dar și a COVID-19, DSP Galați a îndesit aceste controale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.