Navigaţia pe Dunăre este acceptabilă, susţine directorul AFDJ

0
1839

Directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos(AFDJ) Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, că situaţia navigaţiei pe Dunăre este acceptabilă, excepţie făcând sectorul Cernavodă- Bala, unde navigatorii trebuie să urmeze o rută ocolitoare pe la Borcea de 110 kilometri.

Potrivit sursei citate, pe sectorul fluvial administrat de AFDJ Galaţi, de la kilometrul 610 la 845, nu sunt puncte sub adâncimea de 25 decimetri, iar pe sectorul maritim sunt asigurate adâncimi de peste 25 de picioare, în condiţiile în care conform recomandărilor Comisiei Dunării trebuie asigurate 24 de picioare.

,,Situaţia navigaţiei pe Dunăre este acceptabilă în sensul că la ora actuală, cu excepţia sectorului Cernavodă- Bala, unde există două puncte dificile la Cochirleni şi Caragheorghe-Turcescu şi unde există acea rută ocolitoare pe la Borcea, sunt asigurate adâncimile necesare pentru navigaţie. Pe sectorul fluvial administrat de noi de la kilometrul 610 la 845 nu avem puncte sub adâncimea de 25 decimetri, dar debitul este în scădere. Debitul a ajuns la un moment dat la 4.500 mc/s, după care a scăzut la 3.500, va scădea la 3.200, sub 3.850 cât este debitul multianual pentru luna octombrie. Pe Dunărea maritimă nu avem probleme. Avem adâncimi peste 25 de picioare, în condiţiile în care conform recomandărilor Comisiei Dunării trebuie să asigurăm 24 de picioare. Anul acesta cu draga Dunărea am realizat pe sectorul maritim un volum de 702.000 mc de material dragat din 800.000 cât ne-am propus prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Draga va pleca la Constanţa unde va draga în bazinele din port”, a spus Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.