Nava-școală Mircea a ancorat la Galați! Bijuteria Marinei Române, întâmpinată de autorități și de numeroși gălățeni

0
1232

Nava-școală Mircea, bijuteria Marinei Române, a ajuns, marți după-amiază, la Galați, și a acostat la malul Dunării, în dreptul Palatului Navigației, unde a fost întâmpinată de autorități (primarul Ionuț Pucheanu, prefectul Dorin Otrocol, președintele CJ Costel Fotea, directorul Vergiliu Vals etc), dar și de numeroși gălățeni, care au admirat nava, au salutat echipajul și au urcat la bordul ei.

Nava-școală Mircea a revenit la Galați după 80 de ani, iar gălățenii sunt așteptați să o viziteze și mâine, între orele 9.00-13.00 și 15.00-19.00, nava urmând să plece joi, la ora 8.00, mai departe către Portul Brăila.

”Considerată ”bijuteria Marinei Române”, Nava Școală „Mircea” reeditează marșul pe care l-a mai derulat în urmă cu 80 de ani.
Prima misiune a bricului pe Dunăre a fost chiar în orașul nostru, la lansarea la apă a unei nave militare ”Amiral Murgescu”, în prezența regelui Carol al II-lea. Nava Școală ”Mircea a fost construită în 1939 și a înlocuit-o pe cea realizată în 1882, în Anglia. Nava a ajuns la Galați ca urmare a înființării Școlii de marină”, spune primarul Galațiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.