Municipiul Galați va avea centru de colectare a deșeurilor inerte

0
357

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea în municipiul Galați a unui centru integrat de colectare a deșeurilor inerte. 

Valoarea finanțării este de 32.666.463 de lei, fondurile fiind asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Centrul va fi amenajat la marginea orașului, în imediata apropiere a viitoarei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor din cadrul amplului proiect european <Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați>.

Acest centru de colectare a deșeurilor inerte, cum ar fi molozul, anvelopele uzate, resturile de cărămizi, mobilierul vechi sau electrocasnicele uzate, va reduce poluarea mediului înconjurător.

De asemenea, materialele care vor fi aduse în acest centru vor fi valorificate cât mai mult posibil, centrul fiind dotat cu utilaje și echipamente moderne, inclusiv cu un laborator pentru analize chimice. Mai mult, vor fi instalate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Astfel de centre înseamnă un mediu mai curat, îmbunătățesc procesul de reciclare, reduc riscurile de sănătate publică și cresc nivelul de educație ecologică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 

 

Acest centru va avea: platformă betonată, hală, containere, utilaje și echipamente (motostivuitor, încărcător frontal, concasor pentru deșeuri din construcții și demolări, stație de compostare), cameră frigorifică, laborator de analize chimice, cântar acces auto de mare tonaj și spații administrative.

 

De asemenea, Consiliul Județean Galați a obținut finanțare și pentru amenajarea a șapte astfel de centre la Slobozia  Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.