Municipiul Galați revine în scenariul galben

0
659

După aproape două săptămâni de relaxare, Galațiul revine în scenariul galben, întrucât rata de infectare cu SARS Cov-2 a depășit iar 1,5 cazuri de infectare la mia de locuitori. În consecință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a hotărât astăzi ca, începând cu 1 martie 2021, atât municipiul Galați, cât și comuna Vânători să intre în scenariul galben.

În aceste condiții, restaurantele și celelalte localuri de alimentație publică, teatrele, cinematografele și sălile de spectacole, precum și cazinourile și sălile de jocuri de noroc mai pot funcționa la interior, doar în limita a 30% din capacitate, după ce vreme de aproape două săptămâni au putut primi clienți și spectatori pe 50% din capacitatea totală.

”Începând cu data de 01.03.2021, ora 00.00, pentru unitățile administrativ teritoriale Galați și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galați.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile publice închise și deschise, este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 23.00 și 5.00, cu unele excepții prevăzute de lege, iar petrecerile de orice fel (nunți, botezuri, aniversări, evenimente de 1 și 8 martie) sunt interzise în continuare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + twenty =