Municipalitatea gălăţeană, exemplu de bună practică. Sancţiuni pe bandă rulantă pentru primarii a zeci de oraşe!

0
1667

Primarii a zeci de oraşe din România au fost drastic sancţionaţi, în urma unui control al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a constatat că accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în mijloacele de transport public în comun este îngrădit. Reprezentanţii CNCD au descoperit că în numeroase oraşe importante este încălcat dreptul la demnitate al oamenilor, prin faptul că autorităţile nu au luat măsuri pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în autobuze, troleibuze, tramvaie etc.

Municipiul Galaţi este unul dintre puţinele oraşe în care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării nu a descoperit nereguli în acest sens, motiv pentru care edilul-şef al oraşului nu doar că nu a fost amendat, dar nici nu a primit avertisment. „Municipiul Galaţi nu a primit amendă contravenţională şi nici avertisment contravenţional în urma acestui control din oficiu, constatându-se că accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii este facilitat în mijloacele de transport în comun prin intermediul rampelor special amenajate”, a informat Biroul de Presă al Primăriei.

Potrivit informaţiilor noastre, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat cu câte 10.000 de lei primarii din Bucureşti, Alba Iulia, Baia Mare, Bacău, Brăila, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Timişoara, Tîrgu Mureş, Tulcea, Zalău.

De amendă nu au scăpat nici primarii din Arad, Braşov, Oradea, Satu Mare, Slatina, Suceava, Tîrgu Jiu, Vaslui, care au primit câte o amendă de 8.000 de lei. Cei ai oraşelor Buzău şi Focşani au scăpat, în schimb, cu avertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.