Municipalitatea cumpără tramvaie noi. Actualele garnituri au 30 până la 60 de ani vechime

0
3887

Pe lângă cele 14 troleibuze noi, care vor ajunge la Galați, cel mai probabil luna viitoare, și cele 70 de autobuze noi care urmează a fi achiziționate în viitorul apropiat, municipalitatea se pregătește să cumpere și opt tramvaie noi. Actualele garnituri ale Transurb sunt depășite, întrucât sunt fabricate între anii 1957 și 1988, având o vechime medie de 35 de ani.

„Parcul de tramvaie al Transurb este compus, la ora actuală, din garnituri al căror an de fabricație variază între 1957 și 1988, cu o vârstă (vechime) medie de 35 de ani. De aici rezultă și gradul mare de uzură și consumurile mari de energie electrică, confortul redus oferit călătorilor, nefiind dotat niciunul – conform normelor europene – cu acces pentru persoanele cu dizabilități. Din motivele expuse mai sus se consideră oportună achiziționarea unui număr de opt tramvaie noi, având în vedere că în așa fel se realizează un răspuns la nevoia de mobilitate, accesul cât mai multor cetățeni la serviciul public de transport de persoane în regim regulat, precum și la o scădere a gradului de poluare urbană”, arată proiectul de hotărâre care va fi supus votului aleșilor locali, în ședința de săptămâna viitoare.

După ce proiectul de hotărâre va fi aprobat în Consiliul Local, reprezentanții Primăriei vor întocmi caietul de sarcini și vor scoate la licitație achiziția celor opt tramvaie noi. Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, compania care va câștiga licitația va trebui să furnizeze municipalității noile garnituri cel mai devreme în opt luni de la semnarea contractului.

Transurb are, în prezent, 44 de tramvaie, toate depășite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.