Municipalitatea asigură peste un milion de euro pentru deschiderea școlilor în condiții de siguranță

0
415

Consilierii locali au aprobat, joi, la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, sumele necesare pentru funcționarea în bune condiții a unităților de învățământ, în contextul pandemiei.

Astfel, în urma rectificării bugetare, s-au suplimentat cheltuielile de funcționare a unităților de învățământ cu suma totală de 5.637.000 lei, pentru achiziționarea de laptopuri și camere web necesare derulării activității școlare, precum și pentru materiale (măști și dezinfectanți) în vederea combaterii răspândirii COVID -19.

Se alocă 2.785.000 de lei pentru laptopuri și camere web, precum și 2.500.000 de lei pentru măștile necesare celor 33.213 de elevi din cele 48 de școli și licee de la nivelul municipiului Galați, precum și 352.000 de lei pentru materiale sanitare și dezinfectanți în 18 grădinițe, cu un total de 4.656 de copii.

Pentru fiecare sală de clasă se va putea asigura câte un laptop și o cameră web, iar pentru fiecare copil și profesor câte o mască pe zi.

Un alt proiect aprobat în Consiliul Local este cel privind acordarea de premii, în bani, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Galaţi, care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Națională și examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2020. Suma de 1.000 de lei propusă inițial a fost dublată, prin urmare fiecare elev va primi câte 2.000 de lei. Este vorba despre 25 de elevi care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională și despre 7 elevi cu medii de 10 la Bacalaureat.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 8 =